Revista care te menține sănătos

Știri

O simpla strangere de mana dezvaluie varsta biologica

13 mai 2014
Share

O simpla strangere de mana ar putea dezvalui varsta reala a unei persoane, potrivit unei noi cercetari in domeniu. Oamenii de stiinta au descoperit ca puterea cu care o persoana strange mana unei alte persoane este corelata cu inaintarea in varsta, anumite handicapuri, declinul mental etc. O echipa de cercetatori austrieci sustine ca un „test de strangere de mana” ar putea fi utilizat pentru a descoperi varsta biologica. Cercetatorii au analizat peste 50 de studii realizate pe oameni de toate varstele din intreaga lume.

S-a constatat ca o strangere de mana puternica corespundea persoanelor mai tinere. In plus, se pare ca educatia este un factor deosebit de important: o femeie in varsta de 65 de ani fara studii prezenta aceeasi forta in ceea ce priveste strangerea de mana ca si o femeie de 69 de ani, insa cu studii. Si tot studiile indica faptul ca varsta unei persoane, numarul de ani pe care-i are, nu arata neaparat si varsta biologica. Daca o persoana imbatraneste mai repede decat o alta persoana de aceeasi varsta, este foarte important sa aflam si cauzele imbatranirii.

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.