Revista care te mentine sanatos

Stiri

Ochelarii electronici pot ajuta copiii cu ambilopie

18 noiembrie 2015
Share

Ochelarii electronici programabili ar putea imbunatati vederea in cazul copiilor care sufera de „boala ochiului lenes” − ambilopie. Ambilopia ramane una dintre cele mai frecvente cauze ale deficientei de vedere la copii. Se caracterizeaza prin dificultati de vedere la unul dintre ochi, deoarece acesta nu s-a dezvoltat normal.

Copilul trebuie tratat pana la varsta de 8 ani, cand ochii si creierul sunt inca in curs de dezvoltare, pentru a preveni astfel pierderea vederii.

Lentilele pot fi programate

Lentilele acestor ochelari contin cristale lichide care pot fi programate pentru a fi opace, astupand ochiul stang sau drept la diferite intervale de timp. Cercetatorii de la Universitatea Indiana, Statele Unite, au recrutat 33 de copii care sufereau de ambilopie, cu varste intre 3 si 8 ani. Acestia au fost impartiti in doua grupe. Copiii din prima grupa au purtat un ocluzor (plasture) timp de doua ore pe zi, iar cei din celalalt grup au purtat ochelarii Amblyz timp de 4 ore pe zi. In studiu, lentila din fata ochiului fara probleme devenea opaca la fiecare 30 de secunde, pentru a forta copiii sa priveasca mai mult cu ochiul lenes. Dupa 3 luni, copiii din ambele grupuri prezentau aceeasi imbunatatire a vederii. Metodele de tratament clasice cu ajutorul plasturilor sau picaturilor sunt eficiente, insa incomode, creeaza disconfort si frustrari.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Nota pentru articolul «Ochelarii electronici pot ajuta copiii cu ambilopie»:4.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate