Revista care te mentine sanatos

Stiri

Avem sau nu nevoie de deodorant?

22 ianuarie 2013
Share

Utilizarea deodorantului a devenit o obisnuinta dimineata dupa ce facem dus, la fel ca si spalatul pe dinti sau aplicarea cremei de zi. Potrivit cercetatorilor englezi, acesta este considerat un gest care nu este neaparat necesar, deoarece exista femei care nu se confrunta cu problema mirosurilor neplacute.

In urma unui studiu realizat pe un numar de 6.495 de femei s-a constatat ca mai mult de trei sferturi foloseau deodorantul fara a se confrunta cu problema transpiratiei. De ce unele femei emana un anumit miros si altele nu? Responsabila de anumite mirosuri ar fi o gena, cel putin asta au confirmat probele de sange prelevate de la femei. S-a descoperit ca prezenta genei ABCC11 determina aparitia mirosului axilelor. Acest studiu sugereaza ca testarea genetica ne-ar putea ajuta sa ne dam seama daca avem sau nu nevoie de deodorant.

Ruxandra Raica

Sursa: www.topsante.com

Nota pentru articolul «Avem sau nu nevoie de deodorant?»:2.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate