Revista care te menține sănătos

Știri

Suplimentele de vitamina D ar putea opri dezvoltarea diabetului?

Alin Claudiu Popescu; sursa: dailymail.co.uk
29 iulie 2019
Share
Exclusiv online
Suplimentele de vitamina D ar putea opri dezvoltarea diabetului?

Aproape 1.800.000 de români suferă de diabet, de aceea vestea că suplimentele de vitamina D ar putea întârzia dezvoltarea diabetului este una extrem de importantă şi care oferă speranţă. Conform oamenilor de ştiinţă canadieni, aceste suplimente ar putea chiar să protejeze organismul împotriva dezvoltării diabetului.

După şase luni de teste s-a observat că vitamina D îmbunătăţeşte acţiunea insulinei în ţesutul muscular al pacienţilor umani.  

Pacienţii au luat o doză de 5 ori mai mare decât cea recomandată

Cercetarea a fost realizată pe 96 de pacienţi cu diabet tip 2 şi prediabet. S-au efectuat măsurători asupra metabolismului glucidelor şi markerilor funcţiei insulinice, atât înainte, cât şi după suplimentarea cu vitamina D. Pacienţii au primit 5000 UI (unităţi internaţionale) de vitamina D (de 5 ori mai mult decât doza recomandată în Canada).

Rezultatele studiului au arătat că suplimentarea cu doze mari de vitamina D a îmbunătăţit metabolismul glucozei, lucru care a dus la prevenirea dezvoltării diabetului.

„Diabetul zaharat tip 2 şi prediabetul reprezintă o preocupare tot mai mare pentru sănătatea publică şi, deşi rezultatele sunt promiţătoare, mai sunt necesare studii suplimentare pentru a identifica ce categorii de persoane vor beneficia mai mult de pe urma vitaminei D şi pentru a evalua siguranţa dozelor de suplimente asupra organismului uman, pe termen lung”, a declarat coordonatoarea studiului, dr. Claudia Gagnon, Universitatea Laval, Quebec, Canada.

Până la finalizarea studiilor, oamenii de ştiinţă recomandă ca suplimentele cu vitamina D să fie luate conform recomandărilor medicale, fără a face excese. În plus, nu uitaţi importanţa menţinerii unui stil de viaţă sănătos, care implică o alimentaţie corectă şi activitate fizică zilnică.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.