Revista care te menține sănătos

Știri

Nanoparticulele de argint ar putea bloca transmiterea infectiei cu HIV

4 februarie 2014
Share

In urma mai multor cercetari realizate de catre expertii de la Universitatile din Texas (Statele Unite ale Americii) si Monterrey (Mexic), s-a descoperit ca nanoparticulele de argint ar putea stopa transmiterea Virusului Imunodeficientei Umane (HIV). De data aceasta insa, o echipa de cercetatori a utilizat datele deja existente pentru a realiza o crema vaginala care sa poata bloca transmiterea HIV.

Pentru ca acest virus sa infecteze celulele imune ale gazdei sale, o proteina numita GP120 face practic legatura intre virus si celule.

Oamenii de stiinta afirma insa ca nanoparticulele de argint s-ar putea practic „agata” de aceasta proteina, blocand-o, ceea ce inseamna ca virusul s-ar putea afla in imposibilitatea de a infecta celulele imune. Crema a fost deja testata in laborator, folosindu-se probe de tesut uman apartinand membranei mucoase a colului uterin. Crema actioneaza in mai putin de un minut de la aplicare si protejeaza impotriva transmiterii virusului pana la 72 de ore. Cercetarea indica faptul ca aceasta crema ne-ar putea feri si de alte boli cu transmitere sexuala. Mai este insa nevoie de alte cercetari care sa ateste eficienta cremei, precum si lipsa efectelor secundare.

 

Ruxandra Raica
Sursa: medicalnewstoday.com

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.