Revista care te menține sănătos

Știri

Implantul care ar putea reduce hipertensiunea arteriala

13 mai 2014
Share

Pentru persoanele care sufera de hipertensiune arteriala avem o veste buna. A fost dezvoltat un implant care reduce hipertensiunea arteriala trimitand semnale electrice catre creier. Device-ul a fost testat pe sobolanii de laborator, iar in cazul acestora, implantul a redus cu 30% hipertensiunea fara a provoca efecte secundare majore.

Implantul este format din 24 de electrozi individuali integrati intr-un fel de bratara ce se incheie in jurul nervului vag ce porneste din bulbul rahidian si stimuleaza diferite organe, inclusiv inima si vasele de sange majore. Device-ul functioneaza prin detectarea semnalelor senzorilor care sunt activati atunci cand vasele de sange se intind, sugerand ca tensiunea arteriala este destul de ridicata. Senzorii functioneaza pentru a controla fluctuatiile pe termen scurt ale tensiunii arteriale. Un prototip de 2 cm lungime si 0,8 mm in diametru a fost testat pe animale si nu a prezentat efecte secundare.

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.