Revista care te menține sănătos

Știri

Lipsa somnului ar putea modifica anumite comportamente

11 septembrie 2013
Share

Uneori poate fi dificil sa rezistam sa nu ne cumparam dulciuri atunci cand mergem la cumparaturi. Conform unui nou studiu, o noapte de nesomn sau in care nu am avut un somn odihnitor ne-ar putea face sa rezistam si mai greu tentatiei. Studiul publicat in revista „Obezitate” a analizat efectele privarii de somn in ceea ce priveste modificarea unor anumite obiceiuri.

Studiul ar putea avea o importanta deosebita in cazul unor categorii de persoane, precum asistentele medicale, medicii, soferii de taxi etc.

Cercetatorii au recrutat 14 barbati care au fost rugati ca intr-o noapte sa se odihneasca foarte bine, iar urmatoarea noapte sa nu doarma deloc. Apoi, acestora li s-a dat o anumita suma de bani si au fost trimisi la cumparaturi. Subiectii au fost instruiti sa cumpere cat mai multe produse alimentare dintr-o lista cu 40 de produse, dintre care 20 de alimente erau bogate in calorii, iar 20 de alimente erau scazute in calorii.

In momentul in care barbatii au fost privati de somn cu o noapte inainte, acestia au achizitionat cu 9% mai multe produse bogate in calorii si, in acelasi timp, s-a observat o scadere semnificativa a nivelului hormonului foamei. Iata ca o noapte de nesomn poate duce la alegeri alimentare nesanatoase prin afectarea activitatii din lobul frontal al creierului.

Ruxandra Raica

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.