Revista care te mentine sanatos

Stiri

Unii pacienti au renuntat la antidepresive dupa o operatie estetica

10 septembrie 2013
Share

A fost demonstrat ca operatiile estetice imbunatatesc respectul de sine, insa pot ridica si moralul? Conform unui studiu realizat de Societatea Americana de Chirurgi plasticieni din San Francisco, s-a demonstrat ca un numar semnificativ de pacienti a renuntat la tratamentul antidepresiv dupa ce a suferit o operatie estetica.

„Chirurgia estetica reuseste sa faca acesti pacienti mai fericiti prin faptul ca se imbunanateste un lucru care ii deranja”, a relatat Bruce Freedman, autorul cercetarii. In studiu, 362 de pacienti au avut o operatie estetica – 17% dintre 61 de pacienti luau antidepresive. Dupa 6 luni de la interventie, acest numar a scazut la 31% din 42 de pacienti. Mai mult, 98% au afirmat ca operatiile estetice le-au imbunatatit semnificativ stima de sine.

Roxana Mateescu

Sursa: Sciencedaily.com

Nota pentru articolul «Unii pacienti au renuntat la antidepresive dupa o operatie estetica»:5.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate