Revista care te menține sănătos

Știri

Cafeaua, la fel de hidratanta precum apa

16 ianuarie 2014
Share

Daca pana nu demult despre consumul de cafea se presupunea ca provoaca deshidratare, iata ca un studiu al Universitatii din Birmingham, Marea Britaie, publicat in jurnalul Plos One indica faptul ca un consum moderat de cafea nu deshidrateaza, ci dimpotriva, are aceleasi proprietati ca si apa. Cercetatorii au comparat efectele consumului de cafea si de apa si au evaluat capacitatea de hidratare.

50 de oameni sanatosi si nefumatori au baut timp de 3 zile 4 cesti de cafea pe zi, ce contineau 4 mg de cofeina per kg sau o cantitate echivalenta de apa.

Cercetatorii nu au descoperit nicio diferenta intre rata hidratarii in ceea ce priveste bautorii de cafea si cei de apa. Astfel, s-a constatat ca un consum moderat de cafea nu modifica rata de hidratare. Totusi, cofeina creste excretia renala de sodiu, iar bautorii de cafea ar putea avea un nivel mai mare de sodiu in urina. Tineti cont insa ca studiul a fost realizat pe un numar de persoane sanatoase, fara probleme si fara risc de deshidratare.

Ruxandra Raica

Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.