Revista care te menține sănătos

Știri

Impactul depresiei la nivel mondial 2

6 decembrie 2013
Share

Depresia este considerata a doua cea mai frecventa cauza de incapacitate la nivel mondial, dupa durerile de spate, potrivit unei cercetari in domeniu. Studiul a comparat depresia clinica cu alte 200 de boli si afectiuni care creeaza dizabilitati. S-a ajuns la concluzia ca depresia este o problema apasatoare careia ar trebui sa i se ofere mai multa atentie.

Ratele depresiei difera in functie de tari, avand tendinta de a fi mai mari in tarile cu venituri mici si medii inspre mici in tarile cu venituri mari. Aspectele care pot duce la instalarea depresiei pot sa difere de la om la om, aici intervenind implicatiile culturale etc. La nivel global, doar o mica parte dintre cei cu probleme primesc tratament de specialitate, chiar un diagnostic. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), in Afghanistan se inregistreaza cea mai crescuta rata a depresiei, iar in Japonia cea mai scazuta. Problemele de sanatate mintala sunt de multe ori un stigmat. Astfel, OMS a lansat un plan de actiune globala in ceea ce priveste aceasta problema.

 

Ruxandra Raica
Sursa: bbc.co.uk

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.