Revista care te mentine sanatos

Stiri

Chimioterapia bazata pe lumina, cea mai noua metoda de a trata cancerul

15 iulie 2015
Share

Cercetatorii au dezvoltat cu succes o noua tehnica ce utilizeaza lumina pentru a activa medicamentele folosite la chimioterapie in celulele bolnave, crescand astfel eficienta acestei terapii impotriva cancerului.

Exista peste 100 de tipuri de cancer identificate, fiecare tip fiind clasificat dupa celulele afectate, iar stabilirea tratamentului potrivit reprezinta o mare provocare.

Celulele canceroase vor fi targetate cu ajutorul luminii

In mod normal, chimioterapia nu vizeaza doar celulele canceroase, afectand astfel si functionarea celulelor normale, fapt ce conduce la aparitia unor efecte secundare severe, producand daune chiar si la nivelul nervilor. Din cauza acestor riscuri, tratamentul se administreaza in doze mici si nu are chiar cele mai bune rezultate. Astfel, expertii au dezvoltat o metoda de a controla optic modul in care actioneaza medicamentele, pentru ca acestea sa reactioneze la lumina albastra. Astfel, compusii modificati devin eficienti prin inhibarea proliferarii si sprijina supravietuirea celulelor expuse la lumina, fara a afecta celulele invecinate.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Nota pentru articolul «Chimioterapia bazata pe lumina, cea mai noua metoda de a trata cancerul»:4.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate