Revista care te menține sănătos

Știri

Chimioterapia bazata pe lumina, cea mai noua metoda de a trata cancerul

15 iulie 2015
Share

Cercetatorii au dezvoltat cu succes o noua tehnica ce utilizeaza lumina pentru a activa medicamentele folosite la chimioterapie in celulele bolnave, crescand astfel eficienta acestei terapii impotriva cancerului.

Exista peste 100 de tipuri de cancer identificate, fiecare tip fiind clasificat dupa celulele afectate, iar stabilirea tratamentului potrivit reprezinta o mare provocare.

Celulele canceroase vor fi targetate cu ajutorul luminii

In mod normal, chimioterapia nu vizeaza doar celulele canceroase, afectand astfel si functionarea celulelor normale, fapt ce conduce la aparitia unor efecte secundare severe, producand daune chiar si la nivelul nervilor. Din cauza acestor riscuri, tratamentul se administreaza in doze mici si nu are chiar cele mai bune rezultate. Astfel, expertii au dezvoltat o metoda de a controla optic modul in care actioneaza medicamentele, pentru ca acestea sa reactioneze la lumina albastra. Astfel, compusii modificati devin eficienti prin inhibarea proliferarii si sprijina supravietuirea celulelor expuse la lumina, fara a afecta celulele invecinate.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.