Revista care te menține sănătos

Știri

Bisfenolul A, asociat cu obezitatea infantila

6 noiembrie 2013
Share

Cercetatorii de la Centrul de Cercetare a Mediului in Epidemiologie, Spania, au analizat relatia dintre expunerea la bisfenol A in timpul sarcinii si obezitatea infantila. „Dintre cei 402 copii testati, 26% au avut o crestere rapida in primele sase luni de viata, 25% au fost supraponderali la 14 luni, iar 21% au fost supraponderali la patru ani”, a declarat Dania Valvi, autorul principal al studiului.

Potrivit acesteia, toate mamele au fost expuse la niveluri scazute de bisfenol A in timpul sarcinii, lucru care s-a vazut in circumferinta taliei copilului ajuns la varsta de patru ani. In acest studiu, publicat in revista Epidemiologie, concentratiile de bisfenol A au fost masurate in probele de urina colectate in primul si al treilea trimestru de sarcina a mamelor incluse in studiu.

Bisfenol A este un produs chimic utilizat in principal in fabricarea materialelor plastice si a ambalajelor din industria alimentara. In prezent, echipa de cercetare studiaza daca expunerea copiilor la alte substante chimice, precum ftalatii, care sunt utilizati pe scara larga in fabricarea materialelor plastice, a produselor cosmetice si a produselor de ingrijire personala pot creste, de asemenea, riscul de obezitate in copilarie.

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.