Revista care te menține sănătos

Știri

Cum puteți reduce riscul cardiometabolic

Mădălina Cristea; sursă: newsroom.heart.org
8 aprilie 2021
Share
Cum puteți reduce riscul cardiometabolic

Alimentația sănătoasă și exercițiile fizice incluse în rutina zilnică de către persoanele de vârstă mijlocie sunt esențiale pentru menținerea, la o vârstă înaintată, a sănătății cardiometabolice. Concluzia aparține unui amplu studiu realizat de cercetătorii din cadrul Boston University School of Medicine, care au analizat datele pe care aproximativ 2.400 de persoane cu vârste de peste 18 ani le-au furnizat, de-a lungul mai multor decade. Oamenii de știință și-au propus să descopere în ce măsură populația respectă sfaturile autorităților cu privire la alimentație și activitate fizică. Mai exact, recomandările făcute adulților sunt ca aceștia să realizeze, săptămânal, cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată sau 75 de activitate intensă, cum ar fi mersul pe jos sau înotul. Cât despre indicațiile alimentare, acestea constau în modele de alimentație sănătoasă, ținte nutriționale și limite dietetice.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar CardioSuport, recomandat pentru îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

În urma analizei, oamenii de știință au ajuns la concluzia că, dintre toți participanții, doar 28% au îndeplinit atât recomandările cu privire la alimentație, cât și cele referitoare la activitatea fizică, iar 47% dintre voluntari au îndeplinit recomandările doar în cazul uneia dintre cele două direcții. De asemenea, cercetătorii au mai observat că:

  • participanții care au urmat doar recomandările referitoare la activitatea fizică au prezentat un risc cu 51% mai mic de a dezvolta sindromul metabolic;
  • participanții care au respectat doar recomandările nutriționale au prezentat un risc cu 33% mai mic să dezvolte sindromul metabolic;
  • participanții care au urmat atât recomandările nutriționale, cât și cele referitoare la activitatea fizică au prezentat un risc cu 65% mai mic.

Descoperiții beneficiile exercițiilor cardio!

Factorii de risc cardiometabolic

Riscul cardiometabolic reprezintă gradul de pericol la care este expus un pacient în a dezvolta boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și/sau diabet de tip 2. Mai exact, vorbim despre indicatori care, luați chiar și separat, cer luare de urgență a unor măsuri. Factorii de risc sunt reuniți sub umbrela sindromului metabolic și se referă la prezența a cel puțin trei dintre următoarele elemente:

  • exces de grăsime ponderală în jurul taliei
  • hipertensiune arterială
  • glicemie crescută
  • niveluri anormale de colesterol sau trigliceride
  • prezenţa markerilor inflamatori

 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.