Revista care te menține sănătos

Știri

A fost descoperit serul impotriva veninului de albine

13 aprilie 2016
Share

Cum ar putea fi evitate complicatiile legate de intepaturile de albine? In Brazilia, Ministerul Sanatatii si Agentia Nationala de Supraveghere Sanitara (ANVISA) sunt pe punctul de a autoriza primele teste ale unui ser antivenin pentru intepaturile de albine. La originea acestui antidot stau expertii de la Universitatea din Botucatu si cei de la Instituto Vital Brazil.

Serul antivenin este testat in Brazilia

Initial, cercetatorii vor administra acest antivenin la 20 de pacienti in luna aprilie, respectand anumite criterii. Vor trebui sa se decida asupra dozei. Apoi, antiveninul va fi administrat unui esantion mai mare, de pana la 300 de persoane. Tratamentul va fi administrat intravenos. 20 ml de ser livreaza organismului cantitatea de anticorpi necesara pentru a neutraliza 90% dintre problemele cauzate de intepaturile de albine. Cercetatorii spera sa extinda utilizarea antiveninului in toata Brazilia, dar si in alte tari de pe continentul american, afectate de intepaturile de albine. Veninul albinelor dauneaza rinichilor, ficatului si inimii la persoanele alergice. Decesul este in mare parte cauzat de insuficienta renala.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «A fost descoperit serul impotriva veninului de albine»:4.20/ 5 (5 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate