Revista care te menține sănătos

Psihologie

Hobby-uri relaxante pentru o minte relaxata

Psihoterapeut Viorel Nedelcu, Centrul Medical Bellanima
25 ianuarie 2022
Share
Hobby-uri relaxante pentru o minte relaxata

Hobby-urile presupun activitati realizate cu placere in timpul liber. Ele pot fi atat activitati fizice, cat si intelectuale. Exista o multitudine de pasiuni care pot fi desfasurate in timpul liber cu beneficii personale sau colective, cum ar fi: pictatul, bloggingul, activitatile sportive, ciclismul, fotografia, olaritul etc.

Cei care au un hobby sunt poate cel mai aproape de satisfactia de a face ceea ce le place. Totodata, un hobby presupune trairea intensa a bucuriei practicarii lui si sansa de a evada din rutina de zi cu zi. Petrecand timpul si investind intr-o activitate care ne place, ne putem imbunatati starea de sanatate fizica si psihica. Un prim efect vizibil poate fi diminuarea stresului, a unor stari fluctuante de dispozitie sau chiar evitarea unor stari depresive. Se poate constata o mai buna conditie fizica in cazul practicarii sporturilor, o imbunatatire a memoriei, atentiei sau a rezolvarii problemelor in cazul hobby-urilor care implica abilitati mintale, o imbunatatire a stimei de sine in urma rezultatelor obtinute, iar in final si un somn de calitate.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Tonico Forte, care combate oboseala, întăreşte rezistenţa organismului şi sprijină procesul de învăţare şi memorare.

Imbunatatirea abilitatilor si dezvoltarea personalitatii

Activitatile care ne fac placere ne scot din rutina de zi cu zi, facandu-ne sa ne simtim mai multumiti si mai relaxati. De asemenea, o pasiune impartasita cu altii poate duce la imbunatatirea abilitatilor de comunicare si relationare. Un interes dintr-un domeniu anume care ne umple timpul liber, oricare ar fi el, se poate constitui intr-un veritabil element distinctiv, care imbogateste personalitatea. In absenta unei pasiuni, viata de zi cu zi poate fi plictisitoare, rutiniera, apasatoare sau chiar nefericita.

5 Beneficii extraordinare ale dansului in lumea moderna

Timpul demonstreaza ca merita sa investiti

Un hobby ne poate imbunatati calitatea vietii pentru ca ne elibereaza de stres, de emotii negative si ne distrage de la problemele personale si profesionale. Spre exemplu, cineva care tocmai isi descopera pasiunea pentru fotografie poate considera ca ar fi initial o investitie prea costisitoare intr-un aparat de fotografiat sau in dobandirea unor tehnici de fotografiere prin participarea la cursuri.

De asemenea, ar gasi si ca e prea complicat si dificil de invatat lucruri noi sau sa strecoare in programul deja incarcat pentru cautarea unor ipostaze de a imortaliza ceva din natura sau instantanee pe strada. Cu timpul, insa, pe masura ce satisfactiile apar, acest lucru va fi resimtit ca placut si reconfortant, iar in timp, chiar asteptat si planificat.

Cartile de colorat: relaxare garantata

secundara

Poate fi chiar sursa de venit

Un hobby poate fi o experienta provocatoare, oferind sansa de a invata lucruri noi fara a avea sentimentul presiunii sau al unei mize. Daca viata profesionala vine cu un anumit tip de presiune, preocuparea pentru ciclism, escalada sau orice alta activitate fizica ne solicita corpul si mintea intr-un fel placut. O pasiune pentru ceva ne da sansa explorarii talentelor personale si dobandirii unor abilitati noi care, la un moment dat, pot capata valente profesionale.

Pot fi descoperite capabilitati noi, din zona autocontrolului, creativitatii sau exersarii unor deprinderi noi, care nu ar fi avut sansa de a iesi la iveala, nefiind incercate, pentru ca nu a existat un context favorabil care sa le scoata dintr-o latenta. Mai mult, unele hobbyuri se pot transforma in abilitati profesionale sau, de ce nu, in veritabile activitati profesionale de sine statatoare, care pot genera venituri aditionale sau pot deveni in sine o profesie.

Hobby-ul va poate scapa de vicii

Pentru unele persoane, poate fi extrem de eficace pentru renuntarea la plictiseala, rutina, sentimente de neimplinire, comportamente contraproductive sau chiar negative, cum ar fi consumul de alcool, jocurile de noroc sau consumul de droguri. O pasiune pentru ceva iti da ceva de facut cu sens, mai ales atunci cand nu este gasita o modalitate productiva de umplere a timpului.

In concluzie, hobby-urile pot fi preocupari simple, chiar daca uneori pot fi mai costisitoare, dar care aduc o multumire din perspectiva starii de bine si a echilibrului personal, respectand un principiu simplu conform caruia putin poate fi mult.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.