Revista care te menține sănătos

Psihologie

Psihoterapia. Cum îşi pot creşte calitatea vieţii persoanele cu dizabilităţi

Dr. Roxana Claudia Mateescu, medic specialist geriatrie-gerontologie
9 iunie 2023
Share
Psihoterapia. Cum îşi pot creşte calitatea vieţii persoanele cu dizabilităţi

Psihoterapia sau terapia prin discuții, este o formă de tratament pentru sănătatea mintală. Aceasta vă poate ajuta sa abordați și să gestionați provocările emoționale și psihologice. Psihoterapia poate fi benefică pentru orice persoană care se confruntă cu probleme de sănătate mintală, însă poate fi deosebit de benefică pentru persoanele care trăiesc cu dizabilități.

Persoanele care trăiesc cu dizabilități se pot confrunta cu provocări unice zilnic, inclusiv durere fizică și emoțională, izolare socială și discriminare. Aceste provocări pot duce la o serie de probleme de sănătate mintală, inclusiv anxietate, depresie și sindromul post-traumatic. Psihoterapia poate ajuta persoanele cu dizabilități să își îmbunătățească bunăstarea generală.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Benesio StresCalm. Principalele sa beneficii sunt: creşte rezistenţa organismului la stres; îmbunătăţeşte vitalitatea şi tonusul psihic; susţine performanţele mintale; ajută la inducerea somnului.

Psihoterapia la persoanele cu dizabilităţi. Beneficii

Gestionarea emoțiilor

Persoanele cu dizabilități se pot simți atât anxioase sau deprimate, cât şi izolate sau singure. Dificultatea de a gestiona emoțiile poate fi o luptă continuă. Psihoterapia poate oferi un mediu sigur de sprijin pentru a facilita exprimarea emoțiilor și pentru a încuraja acceptarea problemelor și dezvoltarea unor strategii de adaptare. Prin urmare, aceste strategii pot îmbunătăți calitatea vieții și a sănătății mentale.

Reducerea stresului

Persoanele cu dizabilități se pot confrunta zilnic cu factori de stres legați de afecțiunea medicală prezentă, cum ar fi durerea fizică, problemele de mobilitate sau dificultățile de accesibilitate. Psihoterapia poate ajuta persoanele cu dizabilităţi să dezvolte mecanisme de adaptare sănătoase pentru a gestiona stresul, ceea ce le poate îmbunătăți calitatea generală a vieții.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar SomnControl. Datorită ingredientele sale ajută la reducerea stresului şi la îmbunătăţirea calităţii somnului, fiind un remediu eficient pentru insomnie.

Creșterea stimei de sine

Viața cu o dizabilitate poate afecta stima de sine a unei persoane. Persoanele cu dizabilități pot simți că nu sunt în măsură să realizeze lucruri pe care alții le pot realiza. De asemenea, pot simți că sunt o povară pentru ceilalți. Terapia le poate ajuta să dezvolte o imagine de sine mai pozitivă și să își crească încrederea în abilitățile lor.

sănătate mintală, psihoterapia, persoanele cu dizabilități,

Îmbunătățirea relațiilor

Persoanele cu dizabilități se pot lupta cu legarea și menținerea relațiilor din cauza stigmatizării sociale și a limitărilor fizice. Psihoterapia le poate ajuta să îşi îmbunătățească abilitățile de comunicare, să construiască relații mai bune și să dezvolte strategii pentru a depăși obstacolele care îi pot împiedica să mențină relațiile.

Dezvoltarea independenței (autonomia)

Psihoterapia le poate ajuta să îşi identifice punctele forte și să dezvolte diverse strategii pentru a-şi atinge obiectivele. Prin urmare, persoanele cu dizabilități pot învăța să-și susțină independența și să dezvolte îndemânarea necesară pentru a trăi pe cont propriu.

Dezvoltarea strategiilor de adaptare

Persoanele care trăiesc cu dizabilități se pot confrunta cu o serie de provocări precum durerea, oboseala sau problemele de mobilitate. Terapia le poate ajuta să dezvolte strategii de adaptare eficiente pentru a gestiona aceste provocări și pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Îmbunătățirea sănătății fizice

Sănătatea mintală și cea fizică sunt strâns legate. Psihoterapia poate ajuta persoanele cu dizabilități să își îmbunătățească și sănătatea fizică, nu doar pe cea mentală. De exemplu, aceasta le poate ajuta să gestioneze durerea cronică și să îşi îmbunătățească mobilitatea.

În general, psihoterapia poate fi un element valoros pentru persoanele care trăiesc cu dizabilități. Aceasta le poate ajuta să gestioneze provocările emoționale și psihologice, să ăşi îmbunătățească relațiile, să devină independente și să îşi crească calitatea vieții.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.