Revista care te mentine sanatos

Stiri

Reduceti riscul de AVC cu ajutorul vitaminei C

10 februarie 2014
Share

Oamenii de stiinta au descoperit ca una dintre cele mai eficiente solutii impotriva accidentului vascular cerebral (AVC) este o dieta bogata in vitamina C. Accidentul vascular cerebral intervine atunci cand o artera ce furnizeaza sange catre o zona a creierului fie se sparge, fie este blocata de un cheag de sange. In momentul respectiv, celulele creierului incep sa moara din cauza lipsei de oxigen.

In urma unui studiu realizat in Japonia pe o perioada de 20 de ani, s-a descoperit ca riscul de AVC era cu 29% mai mic in cazul persoanelor cu un nivel seric crescut al vitaminei C, fata de persoanele cu un nivel scazut. Mai mult, riscul de AVC scadea cu 54% in cazul persoanelor care mancau fructe si legume de 6-7 ori pe saptamana. Un consum sporit de fructe si legume, mai precis de vitamina C, reduce riscul de accident vascular cerebral. Vitamina C prezenta intr-o serie de alimente protejeaza anumite mecanisme, are efect antiinflamator si amelioreaza functiile vaselor sangvine.

 

Ruxandra Raica
Sursa: naturalnews.com

Nota pentru articolul «Reduceti riscul de AVC cu ajutorul vitaminei C»:3.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate