Revista care te mentine sanatos

Stiri

Infectiile vaginale transmisibile vs candidoza

31 ianuarie 2014
Share

Dincolo de afectiunile grave la care pot duce, infectiile vaginale sunt extrem de suparatoare. Acestea provoaca senzatie continua de disconfort, caracterizata cel mai des prin mancarimi, leucoree si usturimi (uneori apar pur si simplu, iar alteori in urma contactului sexual).

De aceea, pacientele trebuie sa se prezinte la medic inca de la primele simptome si sa profite de aceasta ocazie pentru a face si un examen Papanicolau.

Cel din urma trebuie efectuat anual, chiar si in cazul in care pacienta se simte perfect. Exista anumite infectii (de exemplu, cea cu virusul HPV) care nu dau niciun semn, insa a caror existenta in organism poate duce catre afectiuni grave. Se estimeaza ca circa 50% dintre femei se vor infecta cu HPV la un moment dat in viata. Insa acesta are mai multe tulpini, unele care dispar pur si simplu din organism prin cresterea imunitatii, iar altele cu risc crescut de a dezvolta cancer de col uterin. Pe langa HPV, cele mai frecvente infectii vaginale sunt: candidoza, trichomoniaza, vaginoza bacteriana si herpesul genital. Toate se transmit pe cale sexuala, cu exceptia Candidei albicans, care poate aparea ca urmare a scaderii imunitatii, a administrarii unor antibiotice fara prescriptie medicala si altele.

 

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Infectiile vaginale transmisibile vs candidoza»:4.80/ 5 (5 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate