Revista care te mentine sanatos

Stiri

Beneficiile sportului asupra sanatatii

3 iunie 2014
Share

Motivatia persoanelor care se apuca de sport se bazeaza preponderent pe considerente estetice. Femei sau barbati, toti isi doresc sa arate bine, sa fie apreciati de sexul opus si sa primeasca multe complimente. Cercetarile arata in mod clar legatura dintre bolile coronariene, diabet, cancer si stilul de viata.

De aceea, activitatea fizica nu ar trebui sa vizeze exclusiv pierderea kilogramelor, intrucat aceasta are numeroase beneficii si asupra sanatatii fizice si psihice. Sportul este o modalitate eficienta de a va elibera de nelinisti si de a atenua tensiunea, ceea ce poate reduce riscul aparitiei bolilor enumerate. De asemenea, stimuleaza activitatea mentala, schimband chimia creierului care influenteaza pozitiv starea de spirit.

Mai mult, activitatea fizica declanseaza eliberarea de endorfine, care actioneaza asupra creierului ca tranchilizante naturale. La nivel psihic, practicarea sportului diminueaza nivelul stresului, reduce starile de anxietate si depresie si creste increderea in sine.

Text: Oana Anghel

Nota pentru articolul «Beneficiile sportului asupra sanatatii»:4.50/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate