Revista care te mentine sanatos

Stiri

Sosetele care ne ajuta sa nu ne mai impiedicam

17 octombrie 2013
Share

Oamenii de stiinta au inventat sosetele care ii ajuta pe oameni sa nu se mai impiedice si sa cada. Desi arata precum niste sosete normale, pana le glezne, sunt realizate dintr-un material sintetic special in dreptul degetului mare de la picior. Cu ajutorul acestui material, degetele de la picioare sunt pur si simplu indreptate in sus atunci cand o persoana paseste, impiedicand astfel caderea pe scari sau in jurul gospodariei. De asemenea, sosetele au ca efect deplasarea centrului de greutate catre calcai, facand caderea mai putin posibila.

Cercetarile indica faptul ca aceste sosete realizate de catre expertii japonezi reduc semnificativ accidentele prin impiedicare. La persoanele in varsta, aceasta este o problema des intalnita, slabiciunea musculara agravandu-se odata cu varsta. Pe masura ce oamenii imbatranesc, degetele de la picioare sunt slabite in mod natural, si astfel apare riscul de a se impiedica si cadea. Aceste noi sosete care se afla inca la stadiul de prototip vor fi lansate pe piata in urmatorii 5 ani.

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Sosetele care ne ajuta sa nu ne mai impiedicam»:5.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \  

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate