Revista care te menține sănătos

Știri

Dispozitivul care te scapa de durerile de spate

1 aprilie 2014
Share

O veste buna pentru toti cei care sufera de dureri de spate: o firma irlandeza testeaza in prezent un fel de stimulator pentru zona lombara, care ar putea trata aceste dureri insuportabile. Mai mult de 10% din populatia mondiala este afectata de dureri de spate, iar lombalgia este o boala cronica ce cauzeaza intreruperea activitatilor fizice la persoanele peste 45 de ani. O inovatie medicala, insa, ar putea reprezenta salvarea.

Doi electrozi sunt plasati pe fiecare parte a coloanei vertebrale. Acesti electrozi sunt conectati la un implant care genereaza impulsuri electrice ce stimuleaza muschii spatelui blocati de durerea acuta. O telecomanda permite initierea impulsurilor si controleaza stimularea. Inovatia numita ReActive8 este testata in momentul de fata de catre pacientii cu probleme timp de 40 de minute pe zi (20 de minute dimineata, 20 de minute seara), iar rezultatele se pare ca sunt incurajatoare.

 

Ruxandra Raica
Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.