Revista care te mentine sanatos

Stiri

Dispozitivul care te scapa de durerile de spate

1 aprilie 2014
Share

O veste buna pentru toti cei care sufera de dureri de spate: o firma irlandeza testeaza in prezent un fel de stimulator pentru zona lombara, care ar putea trata aceste dureri insuportabile. Mai mult de 10% din populatia mondiala este afectata de dureri de spate, iar lombalgia este o boala cronica ce cauzeaza intreruperea activitatilor fizice la persoanele peste 45 de ani. O inovatie medicala, insa, ar putea reprezenta salvarea.

Doi electrozi sunt plasati pe fiecare parte a coloanei vertebrale. Acesti electrozi sunt conectati la un implant care genereaza impulsuri electrice ce stimuleaza muschii spatelui blocati de durerea acuta. O telecomanda permite initierea impulsurilor si controleaza stimularea. Inovatia numita ReActive8 este testata in momentul de fata de catre pacientii cu probleme timp de 40 de minute pe zi (20 de minute dimineata, 20 de minute seara), iar rezultatele se pare ca sunt incurajatoare.

 

Ruxandra Raica
Sursa: topsante.com

Nota pentru articolul «Dispozitivul care te scapa de durerile de spate»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate