Revista care te menține sănătos

Știri

Dureri de cap, stare de oboseala? De vina ar putea fi deshidratarea

26 mai 2015
Share

Foarte multi dintre pacientii care calca pragul cabinetului medicului de familie se plang de simptome care au drept cauza deshidratarea. Printre acestea se numara durerile de cap si oboseala. Multe persoane nu consuma cantitatea necesara de lichide intr-o zi si cred ca deshidratarea intervine doar in momentul in care li se face sete.

Cu toate acestea, simptomele deshidratarii se instaleaza inainte, iar durerile de cap, capacitatea slaba de concentrare, oboseala ar putea indica un consum insuficient de lichide. Specialistii spun ca femeile ar trebui sa consume 1,6 l de lichide pe zi.

Beti apa pentru a va mentine hidratati!

In sezonul cald sunt indicate ceaiurile si apa si ar trebui redus consumul de cafea si de sucuri care contin zahar. In plus, apa ne ajuta sa slabim si sa avem o piele frumoasa. Apa trebuie sa faca parte din rutina zilnica pentru ca o persoana sa functioneze corect atat din punct de vedere mental, cat si fizic. Ar trebui sa consumati intre 8 si 10 pahare de apa pe zi si renuntati la bauturile dulci pentru ca acestea scad nivelul de energie. Nu uitati sa faceti miscare, cel putin 20-30 de minute pe zi, sa va odihniti corespunzator, sa mancati sanatos, sa nu sariti niciodata peste micul dejun si sa evitati consumul de alcool.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Dureri de cap, stare de oboseala? De vina ar putea fi deshidratarea»:3.50/ 5 (4 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.