Revista care te menține sănătos

Știri

Antioxidantul care ar putea atenua durerea cronica de spate

11 septembrie 2013
Share

Daca suferiti de durere cronica de spate, iata ca exista sperante si dincolo de calmante. Un compus numit acid alfa-lipoic ar putea ajuta la atenuarea durerii si restabilirea calitatii vietii, toate acestea fara a avea efecte secundare. Cercetatorii de la Universitatea din Siena, Italia, au descoperit ca acest antioxidant poate trata durerile de spate daca se tine un tratament timp de 12  saptamani.

Durerile cronice care apar in urma leziunilor nervilor sunt foarte dificil de tratat prin intermediul metodelor conventionale, mai ales ca sursa reala a durerii nu are neaparat legatura cu modul sau locul unde se manifesta. In plus, atunci cand acest acid este injectat, durerea este diminuata incet-incet. Acidul alfa-lipoic este un compus ce provine din acidul octanoic, un antioxidant puternic ce lupta impotriva radicalilor liberi, implicat in conversia glucidelor in energie si nu numai.

Ruxandra Raica

Sursa: Naturalnews.com 

Nota pentru articolul «Antioxidantul care ar putea atenua durerea cronica de spate»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate