Revista care te menține sănătos

Știri

Ce probleme de sanatate poate trada aspectul parului

9 ianuarie 2014
Share

Asa cum unghiile pot „vorbi” despre starea de sanatate, la fel o poate face si parul. Astfel, daca podoaba capilara si-a pierdut din volum, din rezistenta sau din luciu aparent fara motiv, acesta ar putea fi un semn ca este ceva in neregula cu starea voastra de sanatate.

Daca in ultima perioada nu ati folosit excesiv produse de styling sau foehn-ul, nu ati apelat la vopseluri agresive si nu ati mers des la bazin (unde apa e plina de clor), atunci aspectul parului chiar poate trada diferite afectiuni. Iata despre ce poate fi vorba:

  1. Probleme cu tiroida – in special daca parul este lipsit de stralucire, uscat si se incurca usor. Insa in cazul in care este vorba de hipotiroidism, veti observa si alte manifestari ale organismului, precum: ingrasarea brusca, oboseala excesiva aparent inexplicabila si senzatia aproape constanta de frig.
  2. Psoriazis. Daca matreata nu dispare nici dupa ce schimbati samponul cu unul special si, mai mult, se transforma in coji groase – care se desprind cu dificultate chiar in ciuda tratamentelor de la farmacie, poate fi vorba despre psoriazis.
  3. Stres cronic, dezechilibru hormonal sau afectiuni ginecologice. Spre exemplu, sindromul ovarelor polichistice poate fi asociat cu o cadere masiva a parului.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.