Revista care te menține sănătos

Știri

Un strop de lapte în cafea vă poate schimba viața!

Mădălina Cristea; sursă: sciencealert.com
24 februarie 2023
Share
Un strop de lapte în cafea vă poate schimba viața!

Cercetătorii sugerează că, dacă este consumată într-un anumit fel, îndrăgita licoare neagră ar putea să ne aducă și mai multe beneficii decât am știut până acum. Combinația dintre un strop de lapte și obișnuita cafea ar putea fi de două ori mai eficientă în combaterea inflamației celulare decât băutura consumată ca atare. Concluzia le apariține oamenilor de știință de la University of Copenhagen, Danemarca, și a fost publicată recent în Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Ce au în comun o dimineață grea, o primă întâlnire cu persoana dragă, o zi lungă la serviciu și o șuetă între prietene? Cafeaua, desigur! V-ați convins deja că aceasta nu e doar că  un bun pretext de socializare. Ea reprezintă mai mult decât un stimulent excelent al sistemului nevos. Și, firește, contribuie la menținerea sănătății și a stării de bine.

Rezervă online și ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Naturalis Coenzima Q10 + Omega 3 recomandat pentru protejarea celulelor de stresul oxidativ, menținerea sănătății sistemului cardiovascular și combaterea proceselor de îmbătrânire prematură.

O cafea, vă rog! Să fie cu polifenoli și aminoacizi!

Pe lângă faptul că vă încălzește sufletul în diminețile reci și grele, vă conferă un boost de energie și vă ajută să vă concentrați, cafeaua miroase absolut minunat! Gustul său este, de fiecare dată, o experiență senzațională pentru papilele gustative. Dumneavoastră cum preferați să consumați această bautură?

Rezervă online și ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Benesio BeautyCell colagen, un supliment alimentar care contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și ajută la formarea normală a colagenului, pentru buna funcționare a pielii și a ligamentelor.

Cercetătorii danezi vă recomandă să adaugați un strop de lapte în cafea. Aceștia nu vorbesc din perspectiva unor cafegii, ci din perspectiva unor oameni de știință care au analizat ce rezultă din combinarea proteinelor din lapte cu aminoacizii din cafea. Mai exact, specialiștii au examinat modul în care polifenolii, o categorie importantă de antioxidanți, interactionează cu aminoacizii, blocurile de bază ale proteinelor. Astfel, ei au descoperit că alăturarea celor doi compuși are efect de doua ori mai mare asupra combaterii inflamatiei celulare decât polifenolii singuri.

Necesarul zilnic de proteine la vârsta a treia

Polifenolii sunt compuși organici de origine vegetală și se găsesc în fructe, legume, cafea, vin roșu și bere. Există numeroase studii care indică faptul că unii polifenoli ar putea încetini și chiar preveni oxidarea substanțelor chimice sănătoase și ar putea proteja organismul de diferite boli.

 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.