Revista care te mentine sanatos

Stiri

Testul de sange care ar putea lupta impotriva rezistentei la antibiotice

26 ianuarie 2016
Share

Un test de sange ar putea permite expertilor din medicina sa depisteze daca o infectie este virala sau bacteriana, astfel incat acestia sa stie caror pacienti le pot prescrie antibiotice. Testul este in curs de dezvoltare in Statele Unite ale Americii. Una dintre principalele cauze a rezistentei bacteriene este administrarea frecventa a antibioticelor. In cadrul unui nou studiu condus de catre specialistii de la Universitatea Duke, Statele Unite, s-a ajuns la concluzia ca un test de sange care ar putea determina natura unei infectii ar putea lupta impotriva rezistentei la antibiotice.

Semnatura genetica a virusurilor si bacteriilor

Anchor Pentru studiu au fost recrutati 300 de pacienti cu infectii respiratorii ajunsi la camerele de garda a 5 spitale din Statele Unite. Apoi s-au analizat mostrele de sange provenite de la acesti pacienti pentru a determina daca genele erau active sau inactive in caz de infectie bacteriana sau virala. S-a constatat ca se poate utiliza semnatura genelor identificate pentru a determina cu o precizie de 87% care dintre pacienti purtau virus gripal, rinovirusuri, infectie cu streptococ. Bazandu-se pe aceste rezultate, expertii lucreaza pentru a pune la punct testul de sange care va putea fi citit intr-o ora, astfel incat cadrele medicale sa stie daca trebuie sa prescrie sau nu antibiotice unui pacient cu infectie respiratorie.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Testul de sange care ar putea lupta impotriva rezistentei la antibiotice»:3.00/ 5 (4 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate