Revista care te menține sănătos

Știri

Riscul unui atac de cord este mult mai mare daca sariti peste micul dejun!

18 octombrie 2017
Share
Riscul unui atac de cord este mult mai mare daca sariti peste micul dejun!

Potrivit unui nou studiu, persoanele care nu iau micul dejun sunt mai predispuse la probleme medicale cauzate de infundarea sau blocarea arterelor. De altfel, ateroscleroza este una dintre principalele cauze ale atacului de cord si ale accidentului vascular cerebral. Cercetarea, realizata de specialisti americani si spanioli, a fost efectuata pe un numar de 4.000 de persoane adulte, de varsta mijlocie, care lucrau la birou, si a fost publicata in Jurnalul Colegiului American de Cardiologie. Rezultatele au aratat faptul ca subiectii care nu mancau micul dejun erau de doua ori mai expusi unor probleme medicale grave.

Un mic dejun satios are numeroase beneficii pentru sanatate

In urma testelor, in care una din cinci persoane a mancat un mic dejun cu peste 400 de calorii, 3% dintre subiecti nu au mancat nimic dimineata, iar majoritatea a consumat doar o portie mica, s-a demonstrat faptul ca persoanele care au mancat un mic dejun satios au avut o probabilitate mult mai mica de ateroscleroza, decat cele care nu au mancat nimic. De asemenea, cei care au sarit peste micul dejun au avut, in timp, probleme cu greutatea, cu fumatul excesiv si, in general, cu dieta si cu starea generala de sanatate. Studiul a mai aratat faptul ca ignorarea primei mese a zilei poate duce la dezechilibre hormonale si la alterarea ritmului circadian. Specialistii recomanda sa nu sariti sub nicio forma peste micul dejun. Beneficiile se vor vedea rapid, prin pastrarea unei greutati normale si printr-o stare generala de sanatate mult mai buna.

Nota pentru articolul «Riscul unui atac de cord este mult mai mare daca sariti peste micul dejun!»:5.00/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.