Revista care te mentine sanatos

Stiri

Testul care ar putea detecta infectia cu HIV si cancerul

8 noiembrie 2012
Share

O echipa de cercetatori de la Royal College din Londra, Marea Britanie, spun ca nanoparticulele de aur ar putea depista anumite infectii, precum HIV-ul sau anumite tipuri de cancer, de exemplu, cancerul de prostata. Testul este unul foarte simplu si va permite medicilor sa detecteze anumite boli inca din stadiile incipiente cu ochiul liber.

Este suficient ca pe un material plastic de unica folosinta sa fie plasate cateva particule de aur, dupa care sangele pacientului. Daca pacientul prezinta markeri biologici ai cancerului sau infectiei cu HIV, solutia se va colora in albastru, iar daca pacientul este sanatos, se va colora in rosu.

In plus, costurile acestui test ar fi foarte mici, deoarece nu este nevoie decat de materialul specific. Un alt avantaj ar fi ca s-ar putea detecta stadiile incipiente ale cancerului si infectiilor atunci cand metodele actuale esueaza.

Ruxandra Raica

Sursa: www.topsante.com

Nota pentru articolul «Testul care ar putea detecta infectia cu HIV si cancerul»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate