Revista care te menține sănătos

Știri

Mentineti-va in forma cu ajutorul creierului!

16 decembrie 2016
Share

Atunci cand o persoana isi doreste sa fie in forma, primul gand este acela de a merge la sala. Dar ce s-ar intampla insa daca doar v-ati imagina ca faceti miscare, iar rezultatele ar fi pozitive si vizibile? Un studiu demonstreaza ca am putea reusi acest lucru datorita creierului. Cum ar putea fi posibil? Prin corelarea exercitiilor mentale cu mentinerea masei musculare.

Puterea incredibila a creierului

Expertii de la Universitatea din Ohio, Statele Unite, au realizat un studiu la care au luat parte voluntari carora li s-au imobilizat incheieturile mainilor timp de patru saptamani. Acestia au fost mai apoi impartiti in doua grupuri, iar voluntarii unuia dintre grupuri si-au antrenat creierul cu ajutorul exercitiilor mentale. La finalul studiului s-a observat ca cei care „practicasera” astfel de exercitii mentale ghidate isi pastrasera aproximativ jumatate din forta fizica initiala, in timp ce persoanele din celalalt grup au avut nevoie de antrenament pentru a-si recapata fortele. Descoperirea ar putea fi extrem de benefica si in cazul pacientilor aflati in proces de recuperare, care au suferit o ruptura de ligamente etc.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Thetruththeory.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.