Revista care te menține sănătos

Știri

Fumatul poate duce la distrugerea creierului

12 decembrie 2012
Share

De-a lungul timpului s-a tot scris despre efectele nefaste ale fumatului asupra sanatatii. Ei bine, in urma unui studiu, cercetatorii de la King’s College, Marea Britanie, au scos la iveala faptul ca fumatul afecteaza nu doar plamanii, ci si memoria, capacitatea de a invata si capacitatea de argumentare.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie a fost nevoie de efectuarea unui studiu pe un esantion de 9.000 de persoane, cu varste de peste 50 de ani. Studiul a constat in colectarea datelor privind stilul de viata si sanatatea subiectilor, iar ulterior acestia au fost supusi unor teste care presupuneau sa invete cat mai multe cuvinte si nume noi intr-un interval de timp.

„Unu din trei oameni peste 65 de ani poate dezvolta o dementa, insa riscul poate fi redus printr-o dieta echilibrata, o greutate normala, exercitii fizice regulate, masurarea tensiunii arteriale si a colesterolului”, au declarat reprezentantii Societatii Alzheimer.

Cristina Ionescu

Sursa: www.bbc.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.