Revista care te mentine sanatos

Stiri

Tratament preventiv anti-SIDA, recomandat de SUA

22 mai 2012
Share

Punerea pe piata a primului tratament preventiv pentru SIDA a fost recomandata in SUA, in ciuda temerilor ca ar duce la un comportament sexual riscant.

O combinatie a doua medicamente retrovirale este prescrisa deja persoanelor infectate cu HIV, iar eficacitatea sa in cazul prevenirii a fost pusa in evidenta de rezultatul unui studiu clinic efectuat intre anii 2007 si 2009 in sase tari diferite.

Porivit Agentiei Americane a Medicamentelor (FDA), rezultatele cercetarii arata ca riscul este redus cu 44% in randul homosexualilor care folosesc si prezervativ. Mai mult, conform unui alt studiu, tratamentul scazut riscul de infectie cu pana la 75% in randul heterosexualilor in cazul carora unul dintre parteneri era seropozitiv.

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Nota pentru articolul «Tratament preventiv anti-SIDA, recomandat de SUA»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate