Revista care te menține sănătos

Știri

Masa copioasa de dimineata ramane doar un mit

22 septembrie 2011
Share

Desi majoritatea nuritionistilor insista ca un mic dejun copios reprezinta nu doar un stil de viata sanatos, ci si unul care ne poate ajuta sa slabim, un studiu recent a scos la iveala exact contrariul. Potrivit autorilor acestuia, un aport limitat de calorii adus dimineata ne-ar ajuta sa le ardem mai repede pe cele deja existente in organism.

In timpul studiului, cercetatorii au analizat timp de 20 de zile repartitia zilnica a caloriilor pe mese: mic dejun, pranz si cina, la 280 de persoane obeze si la 100 de persoane slabe. Potrivit rezultatului, aportul zilnic a fost corelat direct cu acumularea numarului de calorii atat la persoanele slabe, cat si la cele grase.

Doctorul Pierre Azam, nutritionist si endocrinolog francez, declara intr-una dintre lucrarile sale: „acest lucru dovedeste faptul ca micul dejun nu este elementul esential al alimentatiei echilibrate” si ca „un numar mare din randul persoanelor slabe nu mananca nimic dimineata. De aceea, acest studiu ar trebui sa-i determine pe medici sa adapteze mai bine regimurile prescrise indivizilor supraponderali, tinand cont de modul de viata al acestora, de felul in care le functioneaza organismul, dar si de dorintele si nevoile lor”.

Cu toate acestea, masa de dimineata are si beneficii asupra organismului. Printre altele, ea reduce dorinta de a rontai ceva sau de a consuma produse fast-food in timpul zilei. In plus, specialistii sustin ca micul dejun confera energia necesara intregii zile, asa ca nu trebuie sa renuntati complet la el.

Cristina Ionescu

Sursa: www.lepoint.fr

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.