Revista care te mentine sanatos

Stiri

Probioticele ar putea vindeca sensibilitatile alimentare

vineri, 7 februarie 2014
Share

Sistemul digestiv nu este implicat numai in absorbtia si descompunerea nutrientilor, ci reprezinta cheia unui sistem imunitar si nervos puternic. Cand intestinul este in forma maxima, anumite sensibilitati si boli alimentare se instaleaza mai greu. Astfel, cercetarile au demonstrat ca probioticele pot vindeca intestinul, iar expertii sustin ca aceste microorganisme reduc inflamatia asociata cu reactiile alergice.

Un studiu finlandez a descoperit ca probioticele previn alterarea permeabilitatii intestinului (pierderea functiei de bariera pentru substantele toxice). Copiilor cu eczema atopica, care sufereau de alergie la laptele de vaca, li s-au administrat formule cu zer care contineau in plus Lactobacillus rhamnosus, o bacterie lactica, avand unele tulpini utilizate ca probiotice. Echipa a masurat inflamatia intestinala inainte si dupa experiment si a observat o imbunatatire surprinzatoare. Rezultatele sugereaza ca bacteriile probiotice promoveaza mecanismele de bariera la pacientii cu dermatita atopica si alergii alimentare.

Ruxandra Raica
Sursa: naturalnews.com

Nota pentru articolul «Probioticele ar putea vindeca sensibilitatile alimentare»:2.00/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:44:54+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate