Revista care te menține sănătos

Știri

Probioticele ar putea vindeca sensibilitatile alimentare

7 februarie 2014
Share

Sistemul digestiv nu este implicat numai in absorbtia si descompunerea nutrientilor, ci reprezinta cheia unui sistem imunitar si nervos puternic. Cand intestinul este in forma maxima, anumite sensibilitati si boli alimentare se instaleaza mai greu. Astfel, cercetarile au demonstrat ca probioticele pot vindeca intestinul, iar expertii sustin ca aceste microorganisme reduc inflamatia asociata cu reactiile alergice.

Un studiu finlandez a descoperit ca probioticele previn alterarea permeabilitatii intestinului (pierderea functiei de bariera pentru substantele toxice). Copiilor cu eczema atopica, care sufereau de alergie la laptele de vaca, li s-au administrat formule cu zer care contineau in plus Lactobacillus rhamnosus, o bacterie lactica, avand unele tulpini utilizate ca probiotice. Echipa a masurat inflamatia intestinala inainte si dupa experiment si a observat o imbunatatire surprinzatoare. Rezultatele sugereaza ca bacteriile probiotice promoveaza mecanismele de bariera la pacientii cu dermatita atopica si alergii alimentare.

Ruxandra Raica
Sursa: naturalnews.com

Nota pentru articolul «Probioticele ar putea vindeca sensibilitatile alimentare»:2.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.