Revista care te mentine sanatos

Stiri

Lentilele de contact cu microcip, utile in tratarea glaucomului

14 noiembrie 2011
Share

Se pare ca lentilele de contact electronice prevazute cu un microcip tin la distanta glaucomul, ale carei cauze nu sunt deocamdata cunoscute in totalitate. Noul dispozitiv, numit „senzor Triggerfish”, este de unica folosinta, fiind constituit dintr-un silicon moale in care este incorporat un circuit electronic care monitorizeaza fluctuatiile de presiune in interiorul ochiului, pe o perioada de 24 de ore.

„Dupa trecerea celor 24 de ore, pacientul se intoarce la clinica, unde este indepartat obiectivul si se pot descarca datele inregistrate de el pe computer”, a declarat Bobby Qureshi, Spitalul London Eye.

Pe langa diagnostic, lentilele cu microcip pot fi utilizate pentru a monitoriza daca pacientul este tratat corespunzator. „Triggerfish” este deja folosit in Germania, Franta, Elvetia, Italia, Spania si Japonia, iar de scurt timp a fost introdus si in Marea Britanie, unde se pare ca jumatate de milion de britanici sufera de glaucom.

Cristina Ionescu

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Lentilele de contact cu microcip, utile in tratarea glaucomului»:4.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate