Revista care te menține sănătos

Știri

Un nou test de sange ar putea detecta infectiile in doar cateva minute

3 decembrie 2013
Share

Oamenii de stiinta au creat un nou dispozitiv capabil de a detecta riscul infectiilor printr-o analiza a unei singure picaturi de sange si in doar cateva minute, spre deosebire de metodele actuale, care pot dura pana la doua ore. Un test normal de laborator poate determina acest risc prin numararea neutrofilelor din sange. Neutrofilele sunt un tip de celule albe si reprezinta prima linie de aparare a organismului impotriva inflamatiei si infectiilor.

In cateva minute, neutrofilele migreaza din sange catre tesuturi si se depun acolo unde exista o infectie.

Expertii au creat un dispozitiv in miniatura pe baza de silicon, capabil sa analizeze modul in care migreaza neutrofilele in urma unei intepaturi in deget si asta in doar cateva minute. Astfel, depistarea riscului pacientilor in ceea ce priveste infectiile ar fi imbunatatita semnificativ, lucru care ar imbunatati si tratamentele curente.

Ruxandra Raica

Sursa: medicalnewstoday.com

Nota pentru articolul «Un nou test de sange ar putea detecta infectiile in doar cateva minute»:3.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate