Revista care te menține sănătos

Știri

Extirparea sanului sanatos in cazul cancerului nu mareste sansele de supravietuire

1 martie 2010
Share

Multe femei care au cancer la san si sufera o interventie chirgicala in acest sens vor sa scape si de sanul sanatos, sperand ca in asa fel boala nu va reveni.

Mai multe cercetari noi demonstreaza ca aceasta interventie chirugicala mareste sansele de supravietuire in cazul putinor femei. Acest lucru reuseste pentru aproximativ 6% dintre femeile care au cancer la san, informeaza Sun Times. Bazandu-se pe aceste descoperiri medicii afirma ca pacientele cu cancer la san trebuie sa se simta mult mai sigure ca nu le dauneaza daca isi pastreaza sanul sanatos, dupa cum afirma doctor Isabelle Bedrosian, de la Universitatea din Texas M.D. Anderson Cancer Center. Cercetarile au fost facute pe 107.000 de femei cu cancer de san care au trecut interventie chirugicala de indepartare a sanului intre anii 1998 si 2003. Dintre acestea, 8.900 de femei, au ales sa elimine si sanul sanatos.

www.suntimes.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.