Revista care te mentine sanatos

Stiri

Lumina albastra trateaza infectiile pielii

20 februarie 2013
Share

Rezistenta la antibiotice a condus cercetatorii catre un tratament inovativ pentru infectiile pielii, pe baza de lumina albastra. Pana acum au fost efectuate teste doar pe animale, insa in urma acestora s-a ajuns la concluzia ca lumina albastra poate vindeca infectiile produse de bacteria Pseudomonas aeruginosa la nivelul pielii si al tesuturilor moi, mentinand totodata integritatea stratului extern al dermei.

Potrivit studiului realizat de cercetatorii de la Massachusetts General Hospital si Harvard Medical School, SUA, a caror rezultate au fost publicate in jurnalul Antimicrobial Agents and Chemotherapy, un astfel de tratament, netoxic si fara antibiotice, poate fi foarte valoros in tratarea infectiilor cutanate, mai ales a celor produse de bacterii rezistente la antibiotice, asa-numitii supermicrobi.

Utilizarea sistematica a antibioticelor sporeste costul tratamentelor medicale, deoarece infectiile rezistente necesita utilizarea unor antibiotice mai scumpe (si adesea mai toxice) si spitalizari mai lungi. In acest context, devine tot mai importanta gasirea unor tratamente alternative, capabile sa vindece bolile produse de bacterii.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Lumina albastra trateaza infectiile pielii»:1.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate