Revista care te menține sănătos

Știri

Acneea, prevenita prin dieta saraca in carbohidrati?

13 octombrie 2011
Share

Nutritionistii recomanda dietele sarace in carbohidrati, in special persoanelor care vor sa slabeasca. Insa recent s-a descoperit ca limitarea carbohidratilor din alimentatie poate preveni aparitia problemelor dermatologice, cum este acneea.

Dieta saraca in carbohidrati ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange si, astfel, poate contracara efectele pe care le pot avea schimbarile hormonale asupra pielii.

Cercetatorii de la Centrul Medical Downstate din New York sustin, in urma studiilor efectuate, ca excesul de carbohidrati, cum sunt dulciurile, painea alba, orezul, pastele etc., dar si cel al produselor lactate poate stimula secretia de sebum, ducand la astuparea porilor si, intr-un final, la aparitia acneei.

De asemenea, medicii infirma mitul conform caruia ciocolata poate favoriza aparitia petelor pe fata, sugerand ca este mai degraba o reactie a anumitor persoane mai sensibile la ingrediente precum zaharul sau grasimile utilizate la fabricarea dulciurilor.

Ca prima masura de tratament, atunci cand suferiti de acnee usoara sau moderata, este recomandat sa aplicati un produs demachiant pe baza de acid salicilic si o crema care contine benzoil peroxid, produse care ajuta la dezinfectarea si uscarea zonei afectate de acnee.

Alte tratamente pentru acnee in stadii avansate pot include administrarea de contraceptive orale si antibiotice pe cale orala sau topice (preparate cu efect antimicrobian aplicate local), insa acestea vor fi recomandate doar de catre medicul specialist care poate stabili cu exactitate cauzele aparitiei acneei si va poate oferi tratamentul adecvat.

 

Paula Rotaru

Sursa: Independent.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.