Revista care te menține sănătos

Știri

O lingurita de miere inainte de culcare poate ameliora tusea copiilor

13 august 2012
Share

Multe mamici se confrunta deseori cu situatia cand micutii tusesc continuu, drept urmare apeleaza la medic pentru prescrierea unor medicamente care nu totdeauna sunt necesare si care au efecte secundare asupra copilului.

Insa, un studiu publicat in revista Pediatrics sugereaza ca administrarea unei lingurite de miere chiar inainte de culcare poate ameliora tusea copilului si il poate ajuta sa aiba un somn mai linistit.

Cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv au repartizat aleatoriu un grup de 300 de copii, cu varste intre 1 si 5 ani, carora le-au fost administrate cate 10 grame de miere in fiecare seara, timp de o saptamana. Rezultatele obtinute prin intermediul sondajelor telefonice au aratat ca mierea are intr-adevar un efect benefic asupra tusei micutilor.

Mierea este foarte bogata in antioxidanti, jucand astfel un rol important in lupta impotriva infectiilor de orice tip. De asemenea, dulceata mierii poate provoca o salivatie mai abundenta, care subtiaza practic mucusul si lubrifiaza caile respiratorii superioare.

Spre deosebire de unele medicamente care prezinta specificatia ca nu pot fi administrate copiilor sub patru ani, mierea poate fi folosita ca terapie alternativa pentru tuse si simptome de raceala inca de la varsta de un an.

Paula Rotaru

Sursa: www.medicaldaily.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.