Revista care te mentine sanatos

Stiri

De ce sunt barbatii mai predispusi la aparitia cancerului

22 mai 2012
Share

Cu exceptia afectiunilor care ataca organele genitale si glanda tiroida, barbatii sunt fruntasi cand vine vorba de cancer, sustine profesorul Didier Raoult, specialist in boli infectioase la Facultatea de Medicina din Marseille.

In primul rand, acest lucru este strans legat de comportamentul persoanelor de sex masculin. Sa luam in considerare cancerul de plamani, de exemplu. Barbatii fumeaza mai mult decat femeile. E drept insa ca in ultima vreme a crescut si numarul fumatoarelor.

Cancerul de anus si de rect apare, la fel, mai ales in randul persoanelor de sex masculin, la fel si cel care afecteaza ficatul. Acesta din urma este generat in special de asocierea unor tulburari metabolice cu alcoolul, zaharul, obezitatea, uneori si cu virusul hepatic B sau C.

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Nota pentru articolul «De ce sunt barbatii mai predispusi la aparitia cancerului»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate