Revista care te mentine sanatos

Stiri

Obezitatea creste cu 70% riscul de cancer renal

5 aprilie 2012
Share

Cazurile de cancer renal din Marea Britanie au crescut de la 2.300, semnalate pe parcursul mai multor ani, pana la 9.000. Aceasta crestere poate fi explicata prin fenomenul de obezitate specific societatii moderne, sunt de parere cercetatorii.

Cancerul renal este in prezent al optulea cel mai comuni tip de cancer, semnele distinctive ale bolii constand in prezenta sangelui in urina.

Ignorarea avertismentelor si lipsa de reactie a populatiei va duce in timp la o crestere exploziva a cazurilor de diferite tipuri de cancer, precum cancerul mamar, de colon sau cancerul uterin. Acest lucru se datoreaza nivelurilor crescute de hormoni care sunt practic „alimentati” de mancarea nesanatoasa.

Cele mai bune modalitati prin care putem preveni aceste afectiuni sunt mentinerea unei greutati normale si renuntarea la fumat.

Paula Rotaru

Sursa: http://www.bbc.co.uk/news/health-17553930

Nota pentru articolul «Obezitatea creste cu 70% riscul de cancer renal»:3.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \  

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate