Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cancerul ovarian ar putea fi vindecat in viitor

4 mai 2010
Share

Un anticorp cunoscut sub denumirea de AD5-10, ar putea ajuta organismul in lupta cu cancerul ovarian, sustin cercetatorii de la Facultatea de Medicina din Viena.

Proteina AD5-10 scade rezistenta celulelor cancerului ovarian, ajutand organismul sa lupte impotriva bolii. „Am putut sa demonstram atat pe celule de cultura, cat si pe animale, ca tumorile canceroase ovariene rezistente la TRAIL (proteina care declanseaza moartea celulelor indezirabile) redevin sensibile daca TRAIL si AD5-10 sunt prezente in organism in acelasi timp”, a declarat Michael Krainer, coordonatorul acestui studiu.

AD5-10 se fixeaza pe celulele canceroase in alte locuri decat se fixeaza proteina TRAIL, ceea ce ar putea explica efectul sau asupra tumorilor. In timpul unui alt set de teste, echipa coordonata de Michael Krainer a dovedit ca anticorpii AD5-10 contribuie la cresterea eficientei mai multor medicamente folosite in timpul chimioterapiei pentru cancerul ovarian.

Sursa: Nlm.nih.gov

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate