Revista care te menține sănătos

Știri

Cancerul ovarian ar putea fi vindecat in viitor

4 mai 2010
Share

Un anticorp cunoscut sub denumirea de AD5-10, ar putea ajuta organismul in lupta cu cancerul ovarian, sustin cercetatorii de la Facultatea de Medicina din Viena.

Proteina AD5-10 scade rezistenta celulelor cancerului ovarian, ajutand organismul sa lupte impotriva bolii. „Am putut sa demonstram atat pe celule de cultura, cat si pe animale, ca tumorile canceroase ovariene rezistente la TRAIL (proteina care declanseaza moartea celulelor indezirabile) redevin sensibile daca TRAIL si AD5-10 sunt prezente in organism in acelasi timp”, a declarat Michael Krainer, coordonatorul acestui studiu.

AD5-10 se fixeaza pe celulele canceroase in alte locuri decat se fixeaza proteina TRAIL, ceea ce ar putea explica efectul sau asupra tumorilor. In timpul unui alt set de teste, echipa coordonata de Michael Krainer a dovedit ca anticorpii AD5-10 contribuie la cresterea eficientei mai multor medicamente folosite in timpul chimioterapiei pentru cancerul ovarian.

Sursa: Nlm.nih.gov

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.