Revista care te menține sănătos

Afecțiuni ale pielii

10 strategii eficiente pentru a gestiona acneea

Dr. Roxana Claudia Mateescu, medic specialist geriatrie-gerontologie
30 iunie 2023
Share
10 strategii eficiente pentru a gestiona acneea

Fluctuațiile hormonilor sexuali pot fi asociate cu acneea. Prin urmare, acneea se poate ameliora odată ce nivelurile hormonale sunt mai stabile. Dacă nu este o formă severă, acneea poate fi gestionată cu ajutorul unor strategii de îngrijire a pielii.

Deși este recomandat întotdeauna să consultați un medic pentru sfaturi personalizate, iată câteva sfaturi generale pentru a vă ajuta să gestionați acneea.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena dermato-cosmeticele Rilastil Acnestil, specializate în tratamentul acneei uşoare şi moderate.

1. Mențineți o rutină de îngrijire a pielii

Curățați-vă fața de două ori pe zi, folosind un produs de curățare delicat, non-comedogenic. Evitați produsele abrasive, care pot irita și mai mult pielea.

2. Hidratați pielea în mod regulat

Folosiți o cremă hidratantă ușoară, fără ulei, pentru a vă hidrata pielea fără să vă astupe porii. Căutați produse non-comedogenice sau produse special concepute pentru pielea cu tendință acneică.

3. Evitați să vă atingeți fața, reduceţi acneea

Pentru a preveni agravarea acneei, este esențial să evitați să vă atingeți fața. Acest lucru apare din cauza faptului că bacteriile și uleiul de pe mâini se pot transfera pe piele. Așadar, este important să reduceţi pe cât posibil contactul dintre mâini și față.

4. Acordați o atenție specială dietei

Deși relația dintre dietă și acnee este puțin înțeleasă, unele studii sugerează că alimente precum carbohidrații cu indice glicemic ridicat și produsele lactate pot exacerba acneea. Luați în considerare reducerea consumului acestor alimente și observați dacă acneea se ameliorează.

soare, expunere la soare, acneea,

5. Evitați expunerea excesivă la soare

În timp ce soarele poate usca temporar acneea, expunerea prelungită poate duce la deteriorarea pielii și, pe termen lung, poate agrava acneea. Protejați-vă pielea cu o cremă cu protecție solară non-comedogenică atunci când petreceți timp în aer liber.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Rilastil Sun System Loţiune catifelată cu SPF 50+. Loţiunea emolientă uşor de aplicat, cu spectru larg de protecţie UVA – UVB şi proprietăţi antioxidante, previne apariţia arsurilor solare, a petelor şi iritaţiilor pielii.

6. Folosiți produse cosmetice non-comedogenice

Dacă folosiți machiaj sau alte produse cosmetice, alegeți-le pe cele etichetate ca fiind non-comedogenice sau fără ulei. Aceste produse pot ajuta la evitarea astupării porilor.

7. Gestionați stresul pentru a gestiona acneea

Nivelurile ridicate de stres pot contribui la dezechilibre hormonale și pot agrava acneea. Încercaţi să gestionaţi stresul cu ajutorul exercițiilor fizice, al meditației sau hobby-urilor.

8. Luați în considerare tratamentele topice

Ingredientele folosite pentru tratamentul acneei, cum ar fi peroxidul de benzoil sau acidul salicilic, pot ajuta la ameliorarea acesteia. Cu toate acestea, este esențial să începeți cu o concentrație mai mică și să o creșteți treptat, dacă este necesar, deoarece aceste ingrediente pot usca și irita pielea.

acnee, acneea,

9. Evitați să rupeți coșurile

Poate fi tentant să stoarceți coșurile, dar acest lucru poate duce la inflamație și la răspândirea bacteriilor. Cel mai bine este să lăsați coșurile să se vindece în mod natural sau să solicitați asistență profesională pentru o extracție sigură.

10. Cereți sfatul unui specialist

Consultați un dermatolog dacă acneea este severă sau dacă persistă după ce ați pus în practică aceste strategii. În urma consultului, medicul vă poate recomanda tratamente adaptate nevoilor dumneavoastră.

Pielea fiecărei persoane este diferită, iar ceea ce poate fi eficient pentru o persoană poate să nu fie pentru alta. Tratamentele împotriva acneei au nevoie de timp pentru a arăta rezultate. Este important să aveți răbdare și să fiți consecvent cu rutina de îngrijire a pielii. Este posibil ca rezultatele să nu fie imediate și să fie nevoie de câteva săptămâni sau chiar luni pentru a vedea îmbunătățiri.

Nota pentru articolul «10 strategii eficiente pentru a gestiona acneea»:5.00/ 5 (1 vot)
#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.