Stiri

Culoarea ochilor ar putea indica riscul unor afectiuni grave ale pielii

joi, 24 mai 2012
Share

Culoarea ochilor ar putea indica daca o persoana prezinta un risc marit de a suferi de anumite afectiuni grave ale pielii, potrivit unui nou studiu.

Cercetatorii de la Scoala de Medicina a Universitatii din Colorado, Statele Unite ale Americii, au descoperit ca persoanele cu ochi albastri sunt mai putin predispuse la a face vitiligo, in timp ce persoanele cu ochi caprui sunt mai putin predispuse la a face melanom (cancer de piele).

Specialistii au monitorizat aproximativ 3.000 de persoane ce sufereau de vitiligo, boala ce duce la aparitia unor pete albe pe piele. Aproximativ 27% dintre acestia aveau ochii albastri, 43% aveau ochii caprui si 30% verzi. Distributia normala a culorilor in populatia nord-americana (din studiu au fost exclusi hispanicii) este: 52% ochi albastri, 27% ochi caprui si 22% ochi verzi.

Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca vitiligo apare mai rar la persoanele cu ochi albastri si mai des la cele cu ochi caprui. Din punct de vedere genetic, vitiligo si melanomul sunt doua afectiuni total opuse.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

tonica
2017-05-10T17:51:11+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc