Revista care te menține sănătos

Știri

Laptele consumat in copilarie ne mentine in forma la varste inaintate

12 noiembrie 2012
Share

Persoanele in varsta care au consumat lactate in copilarie se pot deplasa cu 5% mai repede si prezinta cu 25% mai putine probleme ale oaselor. Copiii care beau lapte cu regularitate sunt mult mai in forma cand ajung la varste inaintate, potrivit unui nou studiu.

Cercetatorii de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, spun ca laptele este foarte important, deoarece riscul de fracturi ale oaselor la batranete scade.

Consumul de lapte, branza si de alte produse lactate ajuta la construirea unor oase puternice prin furnizarea calciului inca din copilarie. La acest studiu au participat 400 de femei si barbati cu varste intre 60 si 80 de ani. Studiul s-a desfasurat pe termen lung si a analizat efectele dietei asupra sanatatii. Rezultatele au aratat ca iubitorii de lapte in tinerete se miscau mult mai repede fata de persoanele care nu consumasera produse pe baza de lapte in copilarie.

In plus, studii anterioare au demonstrat ca laptele reduce riscul cancerului de colon. Consumul de lapte pe termen lung permite acumularea in organism a unei cantitati mari de calciu, care protejeaza colonul de acizii biliari.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.