Revista care te mentine sanatos

Stiri

Starea financiara si cea sociala influenteaza sanatatea

18 aprilie 2012
Share

Oamenii care se descurca bine din punct de vedere financiar si social au o sanatate mai buna decat restul persoanelor. Educatia aleasa si un loc de munca prielnic se pare ca ii feresc pe oameni de bolile cronice.

Cercetatorii din Spania au analizat si potentialele efecte pe termen lung in ceea ce priveste inegalitatile socio-economice asupra sanatatii populatiei la nivel regional.

Specialistii au folosit datele provenite din doua sondaje, unul realizat in anul 2001 si unul din anul 2007. S-a descoperit ca venitul unei persoane este asociat in mod pozitiv cu o stare buna de sanatate, la fel si nivelul de educatie. De asemenea, relatiile sociale sunt un factor de protectie impotriva bolii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Starea financiara si cea sociala influenteaza sanatatea»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate