Revista care te menține sănătos

Știri

93% sanse de videcare a cancerului colorectal depistat in stadii incipiente

16 martie 2012
Share

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) deruleaza, pe parcursul lunii martie, o campanie de informare privind metodele de prevenire si diagnosticare a cancerului colorectal, sub sloganul „Nu lasati neglijenta sa va desparta!”.

Cancerul colorectal este a doua cauza de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa si, anual, in lume mor 700.000 de oameni din aceasta cauza.

Inca nu se cunosc cu exactitate cauzele cancerului intestinului gros, dar s-a demonstrat originea multifactoriala, care include:

  • Varsta inaintata (peste 50 de ani);
  • Istoricul patologic personal (prezenta bolilor inflamatorii intestinale, precum colita, boala Crohn, diabetul tip 2);
  • Factorii ereditari (persoanele avand rude de gradul I diagnosticate cu cancer colorectal sunt cu 50% mai expuse riscului);
  • Factorii de risc (consum excesiv de alcool, fumat, dieta bogata in alimente grase sau procesate, lipsa activitatii fizice).

De aceea, este foarte important sa mergeti la medic imediat ce prezentati simptome specifice dezvoltarii cancerului colorectal (sange in scaun, crampe frecvente, balonari, senzatie de defecare incompleta, anemie etc.).

Sansele de vindecare in cazul depistarii precoce a cancerului colorectal sunt de 93%. Asadar, mergeti la control, macar o data pe an, sa aflati ca sunteti bine!

Puteti obtine mai multe informatii despre cancerul colorectal si de pe site-ul oficial al campaniei: www.invingemcancerul.ro.

Paula Rotaru

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.