Revista care te mentine sanatos

Stiri

Boala Alzheimer poate fi contagioasa

22 octombrie 2011
Share

O echipa de cercetatori din cadrul Universitatii Texas a descoperit ca cea mai temuta boala a batranetii ar putea fi contagioasa. Alzheimer este o afectiune neurologica degenerativa, provocata de acumularea de proteine in creier. Printre primele simptome se numara afectarea memoriei si neputinta bolnavului de a-si gasi cuvintele potrivite.

Ulterior, pot aparea cazuri de confuzie grava, modificarea personalitatii si chiar delir, ce pot pune viata pacientului in pericol.

Numarul persoanelor cu Alzheimer se va dubla pana in 2030

In cadrul studiului realizat, savantii au injectat celule afectate de Alzheimer in creierul unor cobai sanatosi, iar rezultatul a fost ca soarecii de laborator s-au imbolnavit. Drept urmare, specialistii considera ca aceasta este dovada ca boala ar putea fi transmisibila.

Din pacate, in momentul de fata nu exista un tratament eficient, ci numai medicamente care pot incetini distrugerea creierului. In aceste conditii, este foarte probabil ca avertismentul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, conform caruia numarul cazurilor este in crestere si exista posibilitatea sa se dubleze pana in 2030, sa se adevereasca.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Boala Alzheimer poate fi contagioasa»:4.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate