Revista care te mentine sanatos

Stiri

Vom trai cu pana la 20 de ani mai mult

20 martie 2012
Share

Specialistii din Israel au descoperit o gena care prelungeste viata cu pana la 20 de ani. Potrivit raportului publicat in jurnalul stiintific „Nature”, din cercetarile efectuate pe soareci, a reiesit ca, odata cu dezactivarea genei SIRT6, coloana se curbeaza si cobaii se imbolnavesc de diabet, insa, daca se „actioneaza” asupra acesteia viata poate fi prelungita cu 15%.

Conform specialistilor, genele SIRT ale soarecilor si ale oamenilor sunt identice in proportie de 80%, motiv pentru care doctorul Haim Cohen, biologul care a condus cercetarea, sustine: „gena joaca un rol important in ceea ce priveste sanatatea, iar daca o modificam pentru a stimula corpul sa o produca in cantitati mai mari putem face ca oamenii sa traiasca mai mult. Nu putem injecta aceasta gena, astfel ca ne gandim la conceperea unei pastile care sa o activeze. Daca vom reusi acest lucru, vom spune ca am descoperit fantana tineretii”.

In cazul in care descoperirea pastilei devine un fapt, aceasta va trebui administrata la inceputul vietii de adult sau la varsta mijlocie pentru a avea rezultatele dorite.

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Express

Nota pentru articolul «Vom trai cu pana la 20 de ani mai mult»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate