Revista care te menține sănătos

Știri

Telefonul mobil, focar de infectie cu Escherichia coli

27 octombrie 2011
Share

In urma unui studiu realizat in Marea Britanie, s-a descoperit ca utilizatorii de telefoane mobile sunt expusi zilnic unor infectii grave cu bacteria E. coli, prezenta in mod normal in intestine si, prin urmare, in materiile fecale.

Aceste bacterii, sustin specialistii, ajung pe suprafata telefoanelor in urma igienei necorespunzatoare a utilizatorului, care nu se spala corect pe maini dupa ce a fost la toaleta.

Studiul a fost efectuat pe un numar de 390 de persoane, carora le-au fost prelevate probe atat de pe maini, cat si de pe suprafata telefonului mobil. Rezultatele au dezvaluit prezenta bacteriei E. coli in 16% din totalul participantilor. Cu toate acestea, 95% dintre respondenti au declarat ca se spala pe maini de fiecare data dupa ce folosesc toaleta, ceea ce indica tendinta oamenilor de a minti in privinta igienei.

Unele tulpini ale bacteriei Escherichia coli pot fi letale, asa cum este cazul tulpinii O104 aparuta in Germania in cursul acestui an si care a provocat decesul a 48 de persoane si 3.255 de cazuri de imbolnaviri confirmate sau suspecte in diverse tari din Europa.

Expertii avertizeaza in privinta acestor rezultate ingrijoratoare si ofera tuturor oamenilor un sfat eficient in lupta cu infectiile: spalatul pe maini cu sapun este un lucru simplu, dar poate salva viata!

Paula Rotaru

Sursa: www.maxisciences.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.